Bron: Texelplaza.nl

Henriëtte de Wit uit Den Burg adopteerde in 2006 haar Chinese dochter Fé (nu 10). Door de vele reizen die ze maakte, besefte ze zich dat er veel kinderen in de wereld waren die niet een fijn gezin hadden om in op te groeien. Heel bewust koos de Texelse voor de weg van adoptie.

In 2010 verdubbelde haar geluk zich met de komst van de Haïtiaanse Widlem (nu 9). Hij kwam als 3-jarige onder de vleugels van Henriëtte terecht na de aardbeving in Haïti. Samen met haar vriend John leek het gezin compleet. Widlem woonde voor zijn adoptie in een kindertehuis. Vanwege economische redenen was hij daar terechtgekomen. Zijn ouders hadden niet de financiële middelen om hem een goede toekomst te bieden. Na zijn komst naar Nederland integreerde Widlem snel. Hoewel hij destijds nog een klein jongetje was met een groeiachterstand maakte de regelmaat en de goede voorzieningen van de Westerse wereld dit al gauw goed. 

Een telefoontje vorig week zette het leven van het gezin op z’n kop. Vanuit Haïti kwam de vraag of Henriëtte en John ook de andere drie kinderen uit het gezin van Widlem wilden opnemen in hun gezin. Door de jaarlijkse verslagen die Henriette stuurt naar het kindertehuis, wisten zij hoe goed Widlem het heeft op Texel. De vraag tot adoptie van de biologische broertjes van Widlem kwam vanuit zijn biologische ouders. “Er overkomt ons echt een wonder”, vertelt Henriëtte. “Wij kunnen (deels) een familie herenigen binnen ons gezin. Ik zie het als een hele grote kans. Het gaat heel goed met ons gezin. Onze basis is heel stabiel en ik zie het als een prachtige mogelijkheid voor deze kinderen om op het mooie Texel op te groeien. De mensen daar hebben niks. Wij kunnen hen nu een mooie toekomst bieden.” 

“Eigenlijk is adoptie weggelegd voor de rijksten”, zegt Henriëtte eerlijk. De procedures kosten veel geld, zowel in Haïti als in Nederland. Om nog maar te zwijgen over de reiskosten die het gezin moet maken. Geld is onmisbaar in deze situatie. Omdat het hier niet de adoptie van één kind betreft, maar om drie kinderen gaat, vraagt de familie om een donatie. Pas als alles financieel rond is, kunnen de kinderen naar Nederland komen. Henriëtte en John reizen komende week af naar Haïti, waarvoor nog steeds een zeer negatief reisadvies geldt, om de drie kinderen te ontmoeten en de handtekeningen te zetten die de procedures in gang zetten. De verwachting is dat het dan nog tien maanden duurt eer dat de kinderen naar Texel kunnen komen. “Je loopt altijd tegen de bureaucratie van de landen aan. Daardoor duurt het zo lang. In de tussentijd gaan wij hard sparen en het huis klaar maken voor hun komst. We hopen door middel van deze fundraiser genoeg geld bij elkaar te verzamelen voor hun spoedige oversteek. 

Een donatie doen kan door middel van een overmaking t.n.v. J.A. Janse/H.M. de Wit, NL14RABO0304513261 t.a.v. Donatie. In kapsalon Barbers staat ook een donatiepot. Goederen zijn ook welkom. Graag even via de mail in overleg met Henriëtte: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Henriëtte en John met hun kinderen Fé en Widlem.

 

 

Barbers Heeren en Dames Kapsalon heeft een nieuw merk! MEDAVITA....MEDA staat voor medisch,en VITA staat voor leven.Zoals u van ons gewend bent,alles op natuurbasis en niet op dieren getest!Het merk bestaat uit een breed assortiment met fijne shampoos,maskers,ampullen,lotions,mousse,haarspray,enz.enz.

Kom langs bij ons in de salon en laat je informeren en/of adviseren......